16.08.2021
| Hear Me Out

Zomerdocu: The Great Green Wall

Samen met Lumière Antwerpen vertonen we de sociaal-ecologische documentaire The Great Green Wall. Filosofe Maïté de Haan gaat na afloop van de film in gesprek met Fairouz Gazdallah, beleidsmedewerker recht op voedsel bij Solidagro vzw, en de multidisciplinaire kunstenaar en klimaatactiviste Chihiro Geuzebroek.

Muren staan doorgaans symbool voor afbakening, afscherming en verdeeldheid. Voor de Grote Groene Muur ligt dat echter anders: met dit project probeert de Afrikaanse Unie voor verbinding en solidariteit te zorgen tussen Afrikaanse landen onderling, om zo samen de snel opkomende verwoestijning van de Sahel-regio, net onder de Sahara, tegen te gaan. Dat willen ze doen door een nieuw wereldwonder op te trekken in de vorm van één lange, ononderbroken muur van bomen, die zich uitstrekt van de Afrikaanse westkust tot de oostkust.

In de documentaire The Great Green Wall reist de Malinese zangeres en activiste Inna Modja langs de contouren van het project. Ze brengt de gevolgen van klimaatverandering in beeld. Schaarste, migratie en conflict tonen dat er verandering nodig is. Door in dialoog te treden met lokale boeren, muzikanten en kunstenaars onderzoekt Modja of en hoe het project van de Grote Groene Muur beterschap in petto heeft voor de lokale gemeenschappen die rond de Sahel regio gevestigd zijn.


Tickets zijn te verkrijgen via de website van Lumière Antwerpen.

 • Wanneer:

  16 augustus 2021
  20u00

 • Waar:

  Lumière Antwerpen

 • Toegankelijkheid:

  Rolstoeltoegankelijk

 • i.s.m.:

  Lumière Antwerpen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul een email adres in
Vul een geldig email adres in

Volg ons

Catapult