Troebel tipt

Troebel tipt is onze blog met filosofische tips. Troebel tipt filosofische activiteiten, films, podcasts, boeken en meer!

Nu het jaar ten einde loopt, besloten we (zonder schroom) het thema ‘liefde’ centraal te zetten. Deze periode daagt ons uit om liefde, nabijheid en intimiteit op een andere manier te bekijken en in te vullen. In deze Troebel tipt hebben we het daarom over filosofie van de liefde, alledaagse liefde en liefdevolle aandacht.


Boek — Iris Murdoch. Een filosofie van de liefde, Katrien Schaubroeck (2020)

Wat is eigenlijk een goed mens? Filosofe Katrien Schaubroeck maakt ons met haar boek Iris Murdoch. Een filosofie van de liefde bekend met de Britse filosofe Iris Murdoch, haar visie op ethiek en op de liefde.
— Meer info vind je hier.

Podcast — This is Love, Criminal (2018-heden)

In deze zoete, warme podcast horen we onbekende, maar daarom niet onbeminde verhalen. Uitzonderlijke verhalen over alledaagse ervaringen en gevoelens. Met oog voor detail toont This is Love dat liefde vele vormen kent. 
— Beluister de podcast via Apple Podcasts of op Spotify.


Essay — Liefde en het ego, Lotte Spreeuwenberg (2020)

Zijn ons ego en liefde verzoenbaar of niet? In dit essay schrijft Lotte Spreeuwenberg over de gevaren van egocentrisme en het wapen hiertegen: liefdevolle aandacht.
— Lees het Essay hier.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief om geen tips te missen. Heb je zelf een (filosofische) tip? Laat het ons weten!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul een email adres in
Vul een geldig email adres in

Volg ons

Catapult